Ontdek Capelou

het herenhuis, de gîtes en de omgeving

Slider

 

 

 

Ontdek Capelou

 

NederlandsEnglish
Capelou is gelegen op loopafstand van het schilderachtige middeleeuwse stadje Belvès, in het hart van het mooiste deel van de Dordogne, de Perigord Noir.

Het Manoir is in 1878 gebouwd door een kolonel uit het Franse leger, kort nadat in 1876 tegenover het Manoir de Notre Dame de Capelou is gebouwd. Ook nu nog een Bedevaartsoord waar elk jaar in september pelgrimages worden gehouden.

Het Manoir is gebouwd in 1878-1918, in opdracht van een Kolonel BD van het Franse leger genaamd Dhr Cayla, kort nadat de bouw van de Kerk in 1876 was gestart.

Oorspronkelijk, was het een lange voorgevel met het torentje, en een entree aan de voorzijde in het midden, Daarna is ene Dhr. Parrouty eigenaar geweest tot 1921. Na verkoop is er een boerderij van gemaakt. Deze boerderij was aktief tot 1973. Er zijn 2 grote stallen bijgebouwd door Dhr. Dupuy in 1933 en ging voort met 200 stuks vee. Dhr. Dupuy had naar zeggen de gehele vallei in eigendom.

Ook had deze boer, 700 Walnotenbomen om zich heen die 11.000 kg natte walnoten opleverde, waar na droging nog 10.000 kg over van was. Een aardige bijkomstigheid, dat de bomen veel uitstoot geven wat vitamine B2 oplevert, en hierdoor is er weinig ongedierte in de omgeving.

In de stallen met aangrenzende ruimte en bijgebouwen, is er yoghurt, lof, champignons en kaas gemaakt, achter de 2 granges, was een open stal, waar het vee was onderbracht.

In 1960 is een grange afgebroken. Ook heeft Dhr Dupuy aan de voorzijde een vleugel aan laten bouwen.

Wij, de familie Arkenbout hebben het perceel in 1998 overgenomen.

Wij hebben de Grange die er nog was, en in erg slechte staat verkeerde, geheel omgebouwd tot Appartementen, waarvan de omschrijving op deze pagina te vinden is.

Het Manoir, is geheel voorzien van Eikenhouten kozijnen met dubbel glas, en verkeerd in een uitmuntende staat van onderhoud.

  • De Toiletten en de douches, zijn gedateerd, maar functioneren nog uitstekend
  • De keuken is in goede staat, alles werkt, en is geheel in Boereneikenstijl
  • De CV installatie (op olie), is van 2014 goed onderhouden en werkt prima

De gehele renovatie is door onszelf in gang gezet, en naar de daaraan te stellen normen uitgevoerd. Daar ikzelf aannemer ben geweest in Nederland stelde we onze eisen hoog, met de wetenschap er in te wonen en te werken, zonder zorgen.

De Gites

Gite Vaillant, Gite Sarrazin en Gite Belvès zijn standaard geschikt voor 2 personen, maar kunnen uitgebreid worden naar 4 of 6 personen. De Gites zijn voorzien van een woonkamer met een heerlijke houtkachel, centrale verwarming, een open ingerichte keuken, badkamer, apart toilet en een overdekt terras. Iedere Gite heeft een aparte 2 persoons slaapkamer en de kamers boven beschikken over een aparte badkamer met een apart toilet. er is nog een laatste slaapkamer beschikbaar (2 en/of 4 personen) op de 1e verdieping. Deze kamer heeft een wastafel en een gedeeld toilet in de hal.

Route naar Capelou

De Dordogne, is eenvoudig en snel te bereiken, met Transavia, die via Bergerac, 2 maal per week in de winter, en 4 maal per week in de zomer tegen een redelijk tarief U heen en terug kan brengen. Capelou is tevens prima te bereiken met de auto en ligt op 1050 km vanaf Utrecht. Ook zijn er Hotels in Belves te bespreken.en auto´s te huren op het vliegveld. Dit is 50 km, 3/4 uur rijden bij ons vandaan.

Omgeving en activiteiten

Er is heel veel te zien en te doen in de prachtige omgeving; historische steden en dorpen, markten, kastelen, grotten en prachtige tuinen en u kunt kajakken op of zwemmen in de Dordogne.

In de directe omgeving zijn vele prachtige wandel- en fietsroutes, zeker in het voor- en najaar aanraders. Een bezoek aan het schilderachtige Belvés is zeker de moeite waard. Op zaterdag is er een leuke streekmarkt, in het hoogseizoen diverse festiviteiten, talrijke winkeltjes, restaurants en bars op de pleintjes, in de kleine straatjes, op de top van de heuvel of aan de voet van de rivier. Het bekende Sarlat en Bergerac liggen resp. op 30 en 50 km afstand van het Manior en zijn zeker een bezoekje waard.

Capelou is located just outside the picturesque, medieval town of Belvès.

The manor was built in 1878 by colonel Cayla of the French army. This happened shortly after the construction of the church Notre Dame de Capelou, opposite the Manor, in 1876.

Originally, Manoir Vaillant had a long façade with a tower, the entrance was at the front in the middle

The property of 1 hectare is planted with plane trees, flowers and shrubs. There is a house and a converted barn. this barn houses the three gites. Gite Vaillant and Gite Sarrazin are on the ground floor and Gite Belvès is located on the first floor.

 

The Gites

The gites are all suitable for at least 2-4 or 6 persons. Each cottage has 1 separate bedroom. The three gites all come with a bathroom, kitchen and a separate toilet. There is the possibility to have a separate bedroom for 2/4 persons on the first floor. This single room has a sink and in the hallway a separate toilet.

 

Route to Capelou

Capelou is easy to reach by car and is 1050 kilometers from Utrecht. Flying is possible too; from Bergerac (50 km) several flights depart for the United Kingdom and the Netherlands.

 

Surroundings and Activities

There is so much to see in the surroundings, castles, caves and beautiful gardens. You can go kayaking on the Dordogne river, you can swim and there are many hikes of varying distances. And do not forget: you can enjoy dinner at the many restaurants and bars on the village squares, in the little streets, on top of the hill or at the foot of the river.